Alternatív be- és kilépési pontok


Bonifatu - Refuge de Carozzu
– Calenzana-ból egy másik úton (Tra Mare e Monti túravonalon), eljuthatunk a Maison Forestiere-n keresztül a Cirque de Bonifatu-hoz. Innen további út vezet a Piobbu vagy Carozzu menedékházakig, a GR20 útvonal 1. vagy 2. szakaszához.


Asco Stagnu (Haut-Asco)
– Az út 3. szakaszán lévő Haut Asco azon kívül, hogy népszerű síközpont, innen vezet a fő túraútvonal a Monte Cinto-ig, Korzika legmagasabb hegycsúcsáig. Asco és Ponte Leccia között busz közlekedik.

Col de Verghio
– Az út 5. szakasza. Innen a Vergio hágón át a D84-es úton haladva eljuthatunk egészen Corte vagy Porto városáig. Szezonális buszjárat Col de Vergio és Corte között.

Lac de Nino
– Gyalogúton Corte-tól is megközelíthetjük a Tavignano völgyön keresztül. Ez a GR20 6. szakaszán található.

Lac de Melo
– Szintén Corte-ból eljuthatunk a GR20 7. szakaszáig. Ez az útvonal keresztezi a Restonica völgyet. Corte és a Bergeries de Grutelle között busz közlekedik, de csak júliusban és augusztusban.

Refuge de Manganu
– Soccia és Orto falvakból gyalogút vezet a menedékházig, az útvonal 6. szakaszáig. Útközben megcsodálhatjuk Lac de Creno-t.

Refuge de Pietra Piana
– Innen vezet egy gyalogos út, amely összeköti a 7. szakasz
on lévő menedékházat a Guango nevű faluval. 

 

Vizzavona – busz és vonat jár a faluban, nagyjából ez a GR20 útvonal közepe, itt megy át a sziget fő közlekedési útvonala (Bastia-Ajaccio), sokan csak az útvonal déli vagy északi részét teljesítik egy alkalommal, tehát innen indulnak vagy itt szállnak ki. Vonatjáratok Vizzavona-ba/ból.


Bergerie de Capannelle – Az útvonal 10. szakaszán a Ghisoni-ba vezető út végén találjuk, ennek ellenére nagy a közlekedési forgalma.

Col de Verde
– A GR20 11. szakaszán, a D69-es úton helyezkedik el, mely Ghisoni és Cozzano között húzódik. Itt a közlekedés nem túl nagy. Cozzano-ból ugyan megy busz Ajaccio-ba, de 18 km-re van Verde-től.

Col de Bavella
– Itt keresztezi a D268-as út a GR20 14. szakaszát, mely egészen Ajaccio kikötővárosáig elér. Viszonylag nagy forgalmú. Szezonális buszjárat Col de Bavella és Ajaccio között.